Posljednji oproštaj od Husejina Delića i Almena Begovića

Zenica se danas oprostila od Husejina Delića i Almena Begovića, čija su beživotna tijela u ponedjeljak ujutro pronađena u automobilu i izvučena iz rijeke Lašve. U Zenici je danas Dan žalosti.

Tuga i nevjerica na licima rodbine, prijatelja i brojnih Zeničana koji su se danas oprostili od dva mlada Zeničanina. Husejin Delić i Almen Begović ukopani su popodne na mezarju u svojim rodnim Janjićima. U Zenici je Dan žalosti obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada na pola koplja, na zgradi Gradske uprave i drugih gradskih institucija. U teškim uslovima, policija i danas pretražuje dubine hladne i zamućene vode Lašve i Bosne, u potrazi za tijelom Amara Kozlića, koji se u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim prijateljima u nedjelju survao u korito rijeke Lašve.

Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, u subotu naveče posjetili su diskoteku u Vitezu, nakon čega im se izgubio svaki trag. U ponedjeljak je pronađen i izvučen automobil, sa tijelima dvojice nastradalih mladića. Iza Zenice je još jedna tragedija, u kojoj je izgubljena mladost o ovoga grada.     (S.S.)

 

Share