Posjeta Turskog ambasadora u BiH

Ambasador Turske u BiH,Džihad (Cihad) Erginaj danas je boravio u Zenici i Zeničko dobojskom kantonu.
U sjedištu Zeničko dobojskog kantona,Turskog ambasadora primili su premijer Miralem Galijašević,predsjedavajuća kantonalne skupštine,Draženka Subašić,te zenički gradonačnik Husejin Smajlović sa saradnicima.
Ambasadoru smo predstavili potencijale ZDK i programske ciljeve u narednom periodu,ukazao je premijer Galijašević.
-Razgovarali smo o mogućnosti unapređenja saradnje u više oblasti,a ovdje smo da pružimo podršku novoizabranim vlastima u ovom Kantonu,izjavio je ambasador Erginaj.
Drago nam je zbog posjete Turskog ambasadora i ovo je prilika da sumiramo šta je urađeno na planu pomoći ugroženom stanovništvu u poplavama i klizištima,te da utvrdimo pravce budućeg djelovanja,kazao je gradonačelnik Husejin Smajlović.
-Govorilo smo i o nekim konkretnim projektima,kao što je završetak izgradnje kompleksa Sultan Ahmedove džamije i parka u Zenici,kao i modalitetima korištenja pomoći Turske vlade za privredu BiH u iznosu od 50 miliona eura,dodao je Smajloić.
Turski ambasador posjetit će tokom dana Univerzitet u Zenici,Ured Zeničkog muftije,a popodne je planirana posjeta zeničkom selu Šerići,gdje će svečano biti otvorena ambulanta porodične medicine.

(Š.B.)

 

turk ambas zdk turk a

Share