Posjeta Međunarodnom inkluzivnom rukometnom kampu na Vlašiću

Učesnike međunarodnog inkluzivnog rukometnog „HTC kamp – Vlašić 2017“ koji se održava na Vlašiću posjetili su ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović.

Idejni tvorac i inicijator inkluzivnog rukometnog kampa Jasmin Mrkonja i direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić upoznali su ministre o dosadašnjim aktivnostima koje sprovode sportisti Specijalnih olimpijskih igara BiH i mladi talentovani rukometaši.

Mrkonja i Delić su istakli značaj ovog kampa u okviru kojeg sportisti sa i bez invaliditeta zajedno provode vrijeme,  treniraju i  savladavaju rukometne vještine.

Ministri Sinanović i Šahinović su istakli značaj ovog kampa i obećali su da će i ubuduće sufinansirati ovakve projekte i omogućiti svoj djeci da se sportski usavršavaju i pripremaju kako bi naša država stekla bazu sportaša koji će moći predstavljati našu državu na velikim takmičenjima, a posebno na specijalnim olimpijskim igrama.

Kvalitet ovog rukometnog kampa ogleda se, ne samo u kvalitetnom prenošenju rukometnih vještina i znanja, već i u izvrsnom pedagoškom radu stručnog tima kojeg čine treneri, profesori i doktori.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Share