Ponovo nevrijeme u Zenici

Tokom noći, Zenicu je zahvatilo olujno nevrijeme, koje je ponovo uzrokovalo štete na objektima i blokadu saobraćajnica. Prema prvim izvještajima, saobraćaj je bio blokiran u više dijelova grada, s obzirom na veliku količinu vode koja se zadržala na ulicama. Oštećene su i fasade na zgradama, a u Ulici Štrosmajerova, saobraćajnicu je blokiralo iščupano stablo. Do jutra, problemi su uglavnom sanirani i saobraćaj je potpuno normalizovan.

Najvidljiviji tragovi sinoćnjeg nevremena su u Štrosmajerovoj ulici gdje je palo stablo koje je blokiralo saobraćajnicu, oštetilo ogradu crkve Svetog Josipa te automobil koji je bio parkiran u blizini. S obzirom na frekvenost ove saobraćajnice sreća je da se sve odigralo u kasnim noćnim satima pa se danas zbraja samo materijalna šteta, koja je također mogla biti veća da je drvo palo na objekat crkve ili obližnjeg Karitasa.

U izvještaju Kanotnalne uprave Civilne zaštite navodi se da je vjetar na više lokacija u gradu na ceste  rušio granje i obarao stabla, između ostalog na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, kod naselja Odmut, u ulici Masarykova i na dijelovima Glavne gradske magistrale.

Poplavljen je bio i južni ulaz u Zenicu sa magistralnog puta M-17, a na podvožnjaku kod kružne raskrsnice u Radakovu  koja je također bila poplavljena vatrogasci su interevenisali na izvlačenju vozila.

 

Share