Područna škola Musa Ćazim Ćatić u Blatuši dobila lift za invalide

U zeničkoj Područnoj školi Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ u Blatuši danas je na prigodnoj priredbi svečano pušten u upotrebu lift za učenike sa cerebralnom paralizom, koji će ima tako omogućiti nesmetano kretanje po školi i izvršavanje školskih zadataka u njoj.

-Inicijativu za ovaj projekat prije dvije godine pokrenula je uprava ove škole i zeničko Udruženje „Dlan“ koje okuplja roditelje i djecu oboljelu od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, a u njegovoj realizaciji pomogli su nam donatori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, mnogi pojedinci, preduzeća, roditelji i učenici ove škole, ističe Esad Ćorović, direktor škole, navodeći da se vrijednost projekta kreće između 37 i 38 hiljada maraka.

– Uvođenje lifta u ovoj školi jako je bitno za učenike koji ne mogu da se kreću, ali i za realizaciju procesa inkluzije u školama, te je ovo samo početak i zato se nadamo da ćemo ubuduće imati znatno više ovakvih i sličnih projekata na radost učenika i njihovih roditelja, navodi Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja roditelja i djece oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa. (V.J.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share