Počinju radovi na Obalnom bulevaru

Izvršna agencija za realizaciju projekta izgradnje Glavne gradske magistrale /GGM/ Zenica donijela je odluku da od sutra započnu radovi na sanaciji bulevara od Bojinog vira do autobuske stanice.Sem radova na saobraćajnici planirana je sanacija trotoara i izgradnja biciklističkih staza u oba pravca.
U toku radova dolaziće do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja ,a svi poslovi trebali bi biti završeni do 20.marta.
Izvršna agencija za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale i Grad Zenica zahvaljujući ostvarenim uštedama na ranijim poslovima,kreću u realizaciju projekta sanacije bulevara,potvrdio je za RTV Zenica predstavnik Agencije,Osman Hekić,naglašavajući da radovi počinju već sutra.
Nakon toga,dodao je Hekić,slijedi sanacija betonskih ploča,nanošenje zaštitnog sloja i nosećeg sloja asfalta.
Početak radova uzrokovaće i izmjene u režimu saobraćaja na Bulevaru Ezhera Arnautovića,počev od kružne raskrsnice Bojin Vir do kružne raskrsnice Metalurg,na Bulevaru Kulina bana i Bulevaru Kralja Tvrtka I.
Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od sutra 28. januara od 8 sati i ostaje na snazi do daljnjeg.Sve izmjene bit će adekvatno tretirane gradilišnom saobraćajnom signalizacijom.Rok za završetak radova je 20.mart.   (R.Š.)

Share