Pobjeda KŽK Čelik nakon velikog preokreta

Nakon čak 19 poena zaostatka na poluvremenu i minus 13 nakon treće četvrtine, je Čelik u poslednje dve minute serijom 10:1 okrenuo domači meč sa Trešnjevkom 2009 za minimalnu pobedu sa 60:59.Nakon katastrofalnog prvog poluvremena, vjerovatno najlošijeg u posljednjoj deceniji za zenički klub (17:36), u nastavku su igračice trenera Slobodana Bobe Kecmana polako sustizale veliku prednost i u posljednjim sekundama došle do potpunog preokreta i pobjede.
U posljednjih pola minute slobodnim bacanjima Tamare Kapor i dva pogotka te jednog Anđelike Mitrašinović, Čelik je došao do tri poena prednosti da bi Pačkovski sekund i po prije kraja smanjila na 60;59 što je bio i konačni rezultat meča.
U prvom poluvremenu potpuno su podbacile Gagić, Iriškić i Kapor, dok je kapiten Kalušić dala tri poena. Osam poena dala je Popović ali je imala sa linije slobodnih bacanja učinak od 2 pogotka od 11 pokušaja.
U nastavku su se malo trgle igračice Čelika i uspjele napraviti veliki preokret za pobjedu koja koliko-toliko donosi mir u kući. (oslobodjenje.ba)

 

foto:Š.B.

Share