Platforma o modalitetima zajedničkog djelovanja

Sedam nezavisnih načelnika i gradonačelnika u Bosni i Hercegovini potpisali su danas na sastanku u Bosanskom Petrovcu prvi put platformu o modalitetima zajedničkog djelovanja, te najavili alternativu sadašnjoj politici.

Sedam nezavisnih načelnika i gradonačelnika u Bosni i Hercegovini- načelnik  Zenice Fuad Kasumović, Visokog Amra Babić, Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, Kalesije Sead Džafić, Bužima Zikrija Duraković, Starog Grada Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i Goražda Muhamed Ramović potpisali su platformu koja bi,kako su naveli, trebala biti alternativa trenutnoj lošoj situaciji u državi.Kako su ranije isticali, njihov pokret ne predstavlja novu stranku, već umrežavanje pozitivnih snaga ove zemlje.Načelnici i gradonačelnici  sastali su se u kabinetu prvog čovjeka Bosanskog Petrovca Zlatka Hujića.Cilj ove platforme bolji je život građana, prije svega u lokalnim zajednicama u kojima su oni načelnici i gradonačelnici. U pitanju je pokret suprotstavljen ustaljenoj političkoj praksi u Bosni i Hercegovini.Radi se o četvrtom susretu načelnika koji su kao nezavisni kandidati pobijedili na lokalnim izborima te prvom sastanku sa konkretnim zaključcima.Danas smo potpisali platformu koja je prvi konkretan pisani akt o našem djelovanju. Radi se o principima i načelima koji se tiču, prije svega, ljubavi prema ovoj državi, pravdi, poštenju “, izjavio je Zlatko Hujić, načelnik Bosanskog Petrovca.

“Mi nezavisni gradonačelnici ne pravimo nikakvu stranku niti bilo sta slično, mi jednostavno moramo ponuditi alternativu građanima Bosne i Hercegovine jer sadašnje stanje i sadašnje politike nigdje ne vode ni narode ni građane ove države”, rekao je za BHRT Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.    (bhrt.ba)

foto:federalna.ba

Share