Planirana izgradnja vodovoda u četiri zenička sela

Grad Zenica objavio je javni poziv za izgradnju vodovoda u četiri mjesne zajednice na području Zenice. Za ove namjene iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od preko 65 hiljada maraka a javni poziv otvoren je u narednih deset dana.

Iz službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove ističu da se radi o projektima kojima će se pretežno dograditi i unaprijediti postojeća mreža na ovim lokalitetima kako bi se osiguralo stabilnije snabdjevanje građana pitkom vodom. U Mjesnoj zajednici Gorica planirano je da se završe radovi na izgradnji razvodne mreže sa izgradnjom vodomjernih okana  te produženje vodovodnih linija u dužini od 250 metara zazaseoke Klanac, Kovači i Spahići.

Pored Gorice planirani su i završni radovi na izgradnji novog rezervoara kapaciteta 50 kubika u Vranduku. U mjesnoj zajednici Perin Han, u naselju Palinovići bit će sanirana kaptaža sa koje se snabdjeva 12 domaćinstava. U Gornjoj Vraci bit će izgrađen dovodni cjevovod u dužini od 900 metara uz instalaciju novog rezervoara kapaciteta 2 kubika, dok će u Donjoj Vraci biti realizovani radovi zaštite već izgrađenog dovodnog cjevovoda u dužini od 900 metara. (S.H.)

Share