Penzioneri iz Tuzle i Zenice stižu u 60 autobusa

Iako su dobili informacije da u Vladi FBiH postoji spremnost za povećanje penzija za 10 i 5 posto, ne odustaju od protesta

Prema posljednjim podacima operativnog štaba za organizaciju protesta penzionera pred Vladom FBiH, teško će se ostvariti plan o dolasku 15.000 ljudi.

– Problem je finansiranje njihovog dolaska iz drugih gradova, a sve će zavisiti od odziva članstva iz Sarajeva, rekao nam je Redžo Mehić, član Izvršnog odbora Saveza penzionera FBiH.

Najviše penzionera očekuje se iz Tuzle i Zenice, ukupno oko 60 autobusa. Prema riječima Fadila Kunte, predsjednika Izvršnog odbora Saveza penzionera Tuzlanskog kantona, iz Tuzle dolazi najmanje 30 autobusa od planiranih 35. Iz Travnika se očekuje dolazak 14 autobusa, iz Bihaća osam, iz Goražda 4. Prema operativnom planu, na proteste bi trebalo izaći oko 7.900 penzionera, ali ne treba zaboraviti da je njihovo udruženje bilo protiv protesta jer nisu mogli garantovati koliko će se ljudi odazvati. Protesti pred Vladom počinju danas u 11 sati. Prema informacijama do kojih je došlo Oslobođenje, i nakon povećanja penzija najmanje 200.000 penzionera će i dalje primati minimalnu penziju.

 

Oslobođenje

Share