Otvoreni zenički bazeni

U petak su otvoreni bazeni u Crkvicama. Već prvog dana građani su se odlučili iskoristiti slobodan ulaz i prvi put u ovoj sezoni se okupati. Kiša i loše vrijeme su spriječili Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata da ranije započnu novu ljetnu sezonu, ali se nadaju da je bez obzira na to pred njima uspješno ljeto.
– Bazeni su pripremljeni kao i svake godine, jako puno se vodi računa o zaštiti posjetilaca kako u vodi tako i van nje, vršimo stalne kontrole kvalitete vode što nam je primarno. Što se planova tiče za ovu sezonu organizovat ćemo neke sportske događaje kao što su košarka i odbojka na pijesku, a ukoliko budemo imali tropskih noći organizovat ćemo i mini koncerte – kaže Feđa Jovanović direktor preduzeća.
On napominje da su pred početak prošle sezone izvršeni su značajni infrastrukturni radovi na bazenima i pratećim objektima.
Ipak, ovaj bazen je star više od 50 godina i on zahtjeva studiozniji pristup za sljedeće sezone da konačno napravimo aqua park sa zabavnim sadržajima i mi smo kandidovali projekat prema kapitalnim ulaganjima grada Zenice i smatramo da je ovo jedan od prioriteta koji bi trebalo riješiti – kazao je Jovanović.
Radno vrijeme bazena je od 10 do 19 sati, a cijene ulaznica su kao i ranijih godina.

Share