Otvoreni Dani organske proizvodnje

U organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije BiH danas su u Zenici zvanično otvoreni Dani organske proizvodnje. Na Trgu Alije Izetbegovića trideset i jedan proizvođač sa prostora cijele Federacije izložio je svoje proizvode i to organski med, ljekovito bilje, šumske plodove, voće i povrće.

-Ovu manifestaciju organizujemo kako bi promovisali organsku proizvodnju, u čemu i uspijevamo već 11 godina,mada  organska proizvodnja ima podršku i poticaje samo na prostoru nekih kantona Federacije , navodi Sejad Herceg predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije BiH, ističući da je plasman robe na tržište jedan ogd najvećih njihovih problema.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, naglašavaju da je Grad Zenica ove godine za poticaje poljoprivredne proizvodnje na našem prostoru izdvojio 3 miliona i 200.000 KM što je dosad najviše izdvojenih sredstava za ove namjene, ali i da građani trebaju podržati domaću proizvodnju, kupovinom tih proizvioda, ionako zdravijih od uvoznih. (V.J.)

 

 

 

 

Share