Otvoren ljetnji kamp “Glasnici budućnosti”

Danas je svečano otvoren Interetnički, mirovni volonterski, ljetni kamp „Glasnici budućnosti“ Boračko jezero 2016. sa više od 200 učesnika i volonterskog osoblja iz gradova: Prijepolje, Bajina Bašta (R. Srbija), Banja Luka, Brod, Sarajevo, Prijedor i Zenica.
Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predstavnici Ambasade SAD-a Rahela Džidić, Tima za civilnu i vojnu pordršku Ambasade SAD-a Kristofor Jacobson i Sanel Klebić, Federalnog ministarstva zdravstva Vildana Doder i Alija Grbavica, Federalnog ministarstva za prostorno planiranje Selma Kličić,  predsjednik skupštine grada Prijedora Sead Jakupović, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti grada Zenica Zijad Softić kao i predstavnici sindikata Arcellor Mittala Zenica.
Učesnicima su se obratili predsjednik Saveza izviđača grada Zenica Edin Šarić i starješina Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora, a interetnički kamp je svečano proglasio otvorenim Sanel Klebić predstavnik Ambasade SAD-a u BiH.
Gosti su imali priliku da obiđu kamp, upoznaju se sa dosadašnjim ostvarenim aktivnostima kao i programom projekta.
Pred učesnicima je još sedam zabavnih dana kampovanja koji će biti ispunjeni radionicama, sportskim aktivnostima, volonterskim radom i druženjem.

Izviđački pozdrav.     ZDRAVO!

 

boracko e boracko b boracko c boracko d

Share