Osobe sa invaliditetom za bolju sigurnost u saobraćaju

Nakon obavljenih priprema za realizaciju Projekta „Vozim iako ne hodam“ koji financira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike a realizira Savez udruzenja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize USK, započinjemo sa održavanjem radionica po srednjim školama. 
Prve radionice održaćemo u Velikoj Kladuši 16. oktobra i to u Drugoj srednjoj školi u 13:15 i Gimnaziji u 15:55.
Slijedeće radionice su u Bihaću, 17. oktobra u Elektrotehničkoj i Medicinskoj školi, a u srijedu smo u Gimnaziji u Cazinu.
Cilj ovog Projekta je održavanje interaktivnih radionica sa učenicima završnih razreda srednjih škola u BiH, na kojima bi osoba sa invaliditetom, koja je u mladosti doživjela saobraćanu nesreću, ispričala svoju priču, mladima, budućim vozačima o tome kakve posljedice mogu donijeti neodgovorno ponašanje u saobraćaju prilikom brze voženje, vožnje pod uticajem alkohola, opojnih droga kao i korištenje mobitela u vožnji i nevezanje sigrnosnog pojasa. Sve ovo je radi podizanja svijesti mladih o važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju radi veće sigurnosti mladih u saobraćaju i smanjenja saobraćajnih udesa.

 

 

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

Share