Omladinski hor Zenica: Spektakularni projekti uz 25. godišnjicu

Udruženje muzičke omladine Omladinski hor Zenica u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem u petak, 3. novembra, organizuje koncert ”Night fever”.

U Plavoj dvorani zeničkog pozorišta, s početkom u 20 sati, na zahtjev publike, biće izvedena prva repriza Mjuzikla, koji je u decembru prošle godine okupio toliki broj ljudi, da su ulaznice za koncert rasprodate deset dana prije događaja. Koncert ćemo ponoviti kako bismo omogućili da ovaj spektakl vide i oni koji to tada nisu imali priliku, a željeli su, pojasnio je rukovodilac i dirigent Omladinskog hora,profesor Milenko Karović. 

Mjuzikl Night fever je samo jedan od sadržaja kojim Omladinski hor obilježava jubilarnih 25 godina rada i djelovanja. Od septembra, do kraja godine, biće održano desetak koncerata. Ove projekte ansambl će zaključiti spektakularnim performansom Veče filmske muzike, koji će 16. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu, izvesti solisti i članovi hora, profesionalni plesači, uz nastup dječaka i djevojčica iz zeničkog obdaništa Pinokio i prenos na LED ekranu. – Za jubilej imamo tri solista. To su: Merima Mustafić, Alen Seferović i Ajdin Huskić, a na Večeri filmske muzike, sa četiri zahtjevne kompozicije, čime će pokazati da ne zaostaje za ostalima, nastupiće talentovana osnovnoškolka, Tea Tešnjak, – najavio je Milenko Karović.

Karović je izrazio razočarenje odnosom medija prema jednom od najstarijih bh. ansambala, koji je kroz punih 25 godina održavao brojnost članstva i kvalitet izvedbe. Težak put da se namaknu potrebna sredstva za aktivnosti Omladinskog hora, ništa je u poređenju sa ogromnim trudom i pregalaštvom koji su u ovaj složni kolektiv ugradili njegovi vrijedni članovi, kaže Karović.

 

(S.S.)

 

Share