Okupljanje BH nogometaša

Nogometna reprezentacija BIH danas se okuplja u Trening kampu Zmajevo gnijezdo u Zenici gdje će se pripremati za ključne mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, protiv Velsa i Kipra.Selektor Mehmed Baždarević očekuje ukupno 26 reprezentativaca, među kojima i povrijeđenog Edina Džeku. Senad Lulić, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, povrijedio se u susretu italijanske Serie A te je upitan njegov nastup za nacionalni tim u posljednja dva susreta kvalifikacija za EURO 2016.
Novi su to problemi za selektora Baždarevića, koji će u susretima sa Velsom 10. oktobra u Zenici i tri dana kasnije protiv Kipra u Nikoziji biti lišen usluga povrijeđenog kapitena Edina Džeke, kao i suspendovanog Muhameda Bešića.
Utakmica BiH-Vels igra se u subotu na stadionu „Bilino polje“ u Zenici sa početkom u 20:45 sati. Desetkovani popularni „zmajevi“ moraju jurišati na pobjedu kako bi ostali u trci za treće mjesto u grupi „B“, odnosno za plasman u baraž EP-a. Velsu je dovoljan bod za direktan plasman na EURO 2016.  (M.P.)

 

trening centar anel hadzic

Share