Okupljanje bh nogometaša za susret sa Gibraltarom

Prozivkom u Trening kampu u Zenici, danas su zvanično počele pripreme „A“ reprezentacije za kvalifikacionu utakmicu sa Gibraltarom. Iako je tek nekoliko reprezentativaca stiglo do 14 sati, selektor Mehmed Baždarević je potvrdio da će svi igrači stići tokom dana ili večeri.  Selektoru se javio Pjanić koji kasni jer je avio saobraćaj u Italiji obustavljen zbog štrajka radnika.

Kao što je uobičajeno na početku priprema izjave za  predstavnike medija dao je selektor Mehmed Baždarević:

„Imamo dovoljno vremena da provjerimo formu i uradimo ono što smo planirali. Neki su već stigli, neki dolaze kasnije, ali prema informacijama koje imamo nema povrijeđenih, ali ima umora, posebno kod onih koji su igrali.Znamo da nas čeka utakmica za koju će mnogi reći, protiv autsajdera, ali moram napomenuti da mi svaki meč proživljavamo na svoj način i maksimalno ozbiljno smo planirali i ovu utakmicu. Neophodna su nam ta tri boda za ono što nas čeka kasnije. Respektujemo protivnika, ali svi očekujemo pobjedu, mi ovdje, kao i vi novinari ali i javnost“.Na pitanje da li će debitanti dobiti priliku da igraju Baždarević je kratko rekao: „ Rano je govoriti o tome, ima dosta novih imena, njihovu formu smo pratili i tu smo da im obezbijedimo najbolje uslove kako bi mogli da pokažu svoje kvalitete“.Od igrača novinarima su se predstavili Kenan Pirić i Dario Đumić a jedno od pitanja bilo je šta za njih znači dobiti poziv za „A“ reprezentaciju.„To je moj životni san, sretan sam i ponosan i trudiću se da što bolje pokažem šta znam“, izjavio je Đumić.

Selektor i njegov stručni štab planirali su večeras u 17.30 održati treninge sa reprezentativcima. Plan je razičit za one koji su više igrali i one koji u svojim klubovima nisu imali zapaženu minutažu.   (nfsbih.ba)

Share