Okončan projekat obuke budućih spasilaca

U Gradskoj upravi Zenice danas je u organizaciji Kajak kanu Saveza Federacije BiH, priređen okrugli sto u vezi sa analizom i zaključcima projekta „Partnerstvo plus-Jačanje partnerstva između organizacija civilnog društva i općina/gradova na prevenciji i zaštiti od poplava.
Učesnici u projektu bili su Američka ambasada u BiH,predstavnici Federalne i Kantonalne uprave civilne zaštite,civilne zaštite 16 općina/gradova sliva rijeke Bosne,te federalni Kajak kanu Savez.
-U drugoj polovini prošle godine izvršena je obuka timova iz 12 općina,odnosno gradova koji gravitiraju slivu rijeke Bosne od Ilidže i Vogošće,potom skoro svih općina ZDK,do nekih sa područja Tuzlanskog kantona,izjavio je za RTV Zenica Ekrem Tuka,predsjednik Kajak kanu Saveza Federacije BiH.
Obuku na vodi i pod vodom i to praktični (Bosna i Neretva) i teoretski dio,prošla su 84 pripadnika civilne zaštite,odnosno vatrogasnih jedinica i dobrovoljnih vatrogasnih društava,a najvećim dijelom finansirana je od strane Američke ambasade u BiH.  (Š.B.)

Share