Održano Prvenstvo u stonom tenisu za kadete

Ovog vikenda u zeničkoj “Areni” održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u stonom tenisu u kategoriji kadeta i kadetkinja (igrači do 15 godina), koje je povodom 20 godina postojanja organizovao stonoteniski klub Mladost Zenica.

Prvog dana turnira odigrani su kvalifikacioni mečevi dok su u nedjelju na programu bili mečevi i borbe za medalju.

U konkurenciji od oko 100 igrača i igračica,iz 18 različitih klubova, titulom državnih prvaka okitili su se Adin Šećibović(član STK Mladost-Zenica) te Harisa Mešetović (članica STK Hašim Spahić-Ilijaš).

U ostalim kategorijama najuspješniji su bili :

Kadeti pojedinačno: 1.Šećibović Adin( stk Mladost-Zenica) 2.Šimunović Marko ( stk Mostar) 3.Ramljak Toni(stk Aladža) i Beganović Kemal (stk Vitez)
Kadetiknje pojedinačno: 1.Mešetović Harisa (stk Hašim Spahić) 2.Gnjatić Marija (stk Prijedor) 3.Čosić Dora (stk CM) i Biogradlić Džana (stk Kreka)
Kadeti DUBL : 1.Šećibović/Šimunović 2. Forić/Kmetaš 3. Barić/Kamenjaš i Jašarević/Burak
Kadetkinje DUBL: 1.Biogradlić/Čosić 2.Gnjatić/Mališ 3. Mešetović/Spahić i Biogradlić/Čajić
MIX DUBL: 1.Kamenjaš/Mešetović 2. Šećibović/Čosić 3.Perišić/Mališ i jašarević/Gnjatić

Ovim turnirom stonoteniski klub Mladost je na dostojanstven način obilježio 20 godina uspješnog postojanja te se mora naglasiti da su svi učesnici pohvalili organizaciju turnira.
U narednom periodu zenički klub će se potruditi da organizuje ,sada već,tradicionalni turnir 4.TABLE TENNIS OPEN koji je na raspredu u junu mjesecu ove godine.   (sportzdk.ba)

Share