Održana sjednica GV Zenica

Prošlogodišnji rad Gradske uprave i gradonačelnika Zenice – za pohvalu je i čestitke, generalna je ocjena većine vijećnika Gradskog vijeća Zenice, izrečena tokom današnje sjednice Vijeća i razmatranja izvještaja o radu gradske uprave i gradonačelnika u 2015. godini. Izvještaj je većinski usvojen, sa 6 uzdržanih glasova SDP-ovih vijećnika.
– Ovaj izvještaj ne sadrži odgovore o pojedinim bitnim pitanjima Zenice, kao što su problemi grijanja, gradskog i prigradskog prevoza putnika, te rješavanja pojednih infrastrukturnih objekata, poput Omladinskog naselja u Nemili, navodi Mirsad Ćivić, šef Kluba vijećnika SDP-a pojašnjavajući razloge njihove uzdržanosti za vrijeme glasanja.
– Kada je u pitanju rješavanje problema grijanja Zenice, projekat Termoelektrane nudi kvalitetan i održiv toplinski izvor, a o njegovoj sudbini razgovaraćemo uskoro i sa predstavnicima Elektroprivrede, koji su najavili dolazak u Zenicu, te do tada još ne možemo davati nikakve određenije informacije, pojasnio je u svom obraćanju Husejin Smajlović, gradonačelnik Zenice, navodeći da su otvoreni i za druge opcije rješavanja daljinskog grijanja Zenice.
Gradsko vijeće Zenice, između ostalog, danas je utvrdilo Odluku ocjenjivačkog suda o dodjeli javnih priznanja Zenice povodom Dana ovog grada. Ovogodišnji dobitnici najvećeg priznanja, Nagrade Zenice su : Amel Tuka, najbolji bh atletičar i član Atletskog kluba Zenica za ostvarene vrhunske sportske rezultate; zatim Sabiha Husić direktorica zeničke Medike za postignute rezultate u humanitarnom radu ; potom profesor doktor Salih Jalimam za doprinos u naučno – stručnom i pedagoškom radu, te istorijkom istraživanju prošlosti Grada Zenice ; te duhovni sastav “Novo nebo” za doprinos u razvoju duhovne muzičke kulture i promociji Zenice. Plaketa Grada Zenice ove godine dodijeljena je predsjednici Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Amni Sofić, za doprinos u oblasti kulture i očuvanju kulturno istorijske baštine Zenice.Smatrajući da izbor dobitnika javnih priznanja trebaju obavljati vijećnici Vijeća Grada, tokom glasanja i ove godine uzdržani su bili su SDP-eovi vijećnici. (V.J.)

 

gv c gv b

Share