Odigran 4. Međunarodni Zenica Table Tennis Open

U zeničkoj areni “Husejin Smajlovic” danas je odigran već tradicionalni, 4. Međunarodni ZENICA TABLE TENNIS OPEN, u organizaciji Stonoteniskog kluba Mladost Zenica.

Na turniru je učestvovalo je preko 70 veterana koji su igrali u tri starosne kategorije, 12 najboljih seniora u BiH, te 6 veteranki. Ono sto je posebno bitno naglasiti jeste da su učesnici u kategoriji veterana i veteranki bili iz svih gradova Bosne i Hercegovine, te veterani iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, što ovom turniru daje karakter međunarodnog.

 

Rezultati po kategorijama:

 

SENIORI:

 

1.Dizdarević Mirza

2. Matković Luka

3.Konjić Edin

 

VETERANI 60+ GODINA:

 

1.Kramaršić Miloš

2.Ibrahimspahić Osman

2.Dragovljević Vojislav

 

VETERANI 50-59 GODINA:

 

1.Milošević Ljubiša

2.Šakota Dragan

3.Božović Budimir

 

VETERANI 40-49 GODINA:

 

1.Aličić Almir

2.Čustović Fadil

3.Šunjić Zoran

 

VETERANKE:

 

1.Redžepović Idrija

2.Debelnogić Natalija

3.Katanić Mina

 

Turnir se igrao na osam stolova, a prijavljeni igrači bili su raspoređeni po grupama i iz svake grupe prošla su po 2 takmičara. Dalje se nastavljalo po knock-out sistemu.
Za tri prvoplasirana takmičara po navedenim kategorijama organizator je obezbjedio pehare, medalje, diplome kao i prigodne poklone, koje su na kraju i uručene.
Delegat je bio sekretar Stonoteniskog saveza BiH, Sead Pašić, a vrhovni sudija turnira bio je Saša Sarajlić iz Zenice.
Turnir je protekao u odličnoj organizaciji, sportskom i fer nadmetanju. Prikazan je kvalitetan i atraktivan stoni tenis.

Ovo je za Stonoteniski klub Mladost bila i generalna proba i uvertira za naredno veliko takmičenje koje će organizovati, a to su Balkanske igre za mlade 2017. godine, koje će se održati u našem gradu. (M.P.)

Share