Odgođena sezona kupanja na Bazenima
Vremenske neprilike i kiša koja je padala jučer i prethodnih dana donijela je zamućenje vode u Babinoj rijeci. S obzirom da se bazeni u Crkvicama naslanjaju na vodotok Babine rijeke to je donijelo određene probleme kada je u pitanju početak nove sezone kupanja. Iz Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata obavještavaju da će bazeni početi sa radom, ali da će se vodom početi puniti tokom dana što će donijeti malo kašnjenje kada je kupanje u pitanju. Zdravstveno-higijenski aspekt ispravnosti vode je najbitniji i zbog toga u ovom preduzeću ne žele ništa prepustiti slučaju. Svi drugi sadržaji našim posjetiocima su već na raspolaganju (sunčanje, sportski tereni, cafe bar).
Svim sugrađanima i onima koji namjeravaju posjetiti bazene poručujemo da nam je želja pružiti svim našim posjetiocima maksimalnu uslugu i zbog toga Vas molimo za strpljenje i razumijevanje.
S obzirom na novonastalu situaciju obavještavamo vas da će ulaz na bazene biti slobodan i sutra, u subotu 13.06.2015.godine.
Nadamo se da ćete imati razumijevanja i da ćete se ugodno osjećati na bazenima u ostatku sezone. 
(JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica)
Share