Obilježen Svjetski dan socijalnog rada

„ Promovisanje dostojanstva i vrijednosti ljudi“ bila je zajednička tema ovogodišnjeg obilježavanja 15. marta, Svjetskog dana socijalnog rada, ali i stručnog skupa, organizovanog tim povodom danas u Zenici.
– Ukazati na sve potrebe osoba, koje su socijalno ugrožene, ali i na nužnost očuvanja njihovog dostojanstva i ljudske vrijednosti, cilj je obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, ali i današnjeg skupa u Zenici, ističe u ime organizatora, Društva socijalnih radnika ZDK, njihov predsjednik Mirnes Telalović.
– Mada uvijek može bolje, našim rezultatima, kao strukovne asocijacije, na tom planu i na prostoru ovog kantona dosta smo zadovoljni, navodi gospodin Telalović, napominjući da su lani imali dobru saradnju i podršku resornog kantonalnog Ministarstva, a ostvarili su saradnju i sa Misijom OSCEa u namjeri da ove godine još unaprijede svoj rad kako bi Društvo socijalnih radnika bio relevantan i aktivan partner u kreiranju i donošenju socijalne politike i reforme socijalne zaštite, koja treba biti unaprijeđena.   (V.J.)

Share