Obilježen Dan preduzeća VIK Zenica

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Zenica danas je u okviru prigodne manifestacije obilježilo 22. mart Dan preduzeća,koji je ujedno i Svjetski dan voda. Prošla, 2015. godina, uostalom kao i posljednjih desetak godina u znaku je značajnih ulaganja u vodovodni i kanalizacionu mrežu.
Dan preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica bila je prilika da se ukaže i na značaj vode kao jedan od strateških resursa u svijetu. Mubina Salkić iz Pravne službe VIK-a podsjetila je,da se ovogodišnji Svjetski dan voda obilježava kroz razne aktivnosti pod motom „Voda i poslovi“.
Po uspjesima i dobrom stanju,preduzeće VIK Zenica je, po tvrdnjama mnogih u samom vrhu komunalnih preduzeća u Bi i regiji Jugoistočna Evropa.
Direktor VIK-a Ekrem Kahriman,koji ove godine ima značajnu nominaciju od strane Evropske skupštine biznisa sa sjedištem u Londonu za Top menadžera godine, podsjeća, da je osnovni cilj uredno vodosnabdijevanje.
-Zenica već 12 godina nema redukcije,a posljednjih 5 godina ne uzima se u sistem Babina rijeka,kazao je Kahriman.
Iako pruža usluge po najnižoj cijeni u BiH,zenički VIK uspijeva biti samoodrživo preduzeće sa značajnim ulaganjima posljednjih godina. U 2015. godini glavnina aktivnosti odvijala se na trasi GGM-a
Prošle godine u vodosnabdijevanje je investirano 500 hiljada maraka, u kanalizacioni sistem 600 hiljada,a u građevinske mašine i objekte 140 hiljada maraka,istakao je direktor VIK-a.
Planovi VIK vezuju se za dva mega projekta, Plavu vodu i sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže. Direktor Kahriman je ustvrdio da nema bojazni od vraćanja kreditnih sredstava.
Za zaslužne pojedince unutar ovog kolektiva koji godinama posluje kao primjer uspješnosti u grani komunalne privrede,upriličena je dodjela prigodnih nagrada.
Priznanja su dobili Munir Alispahić,Husein Bešo,Dževad Habibović i Alija Patković.       (Š.B.)

 

vik 3 vik 2 vik 4

Share