Novogodišnji pres SDA Zenica

SDA Zenica je kroz djelovanje i rad Gradskog vijeća dala punu podršku širokom spektru projekata, čiji je cilj bio kreiranje ugodne sredine za življenje, naglašeno je na današnjoj novogodišnjoj pres konferenciji Općinskog odbora SDA Zenica.
– U ovoj godini završeni su značajni projekti sanacije šteta nastalih tokom lanjskih poplava, kao što su put Nemila – Orahovica, Orahovica – Mala Rijeka, korito Male rijeke, put Vukotići, te klizišta u Bistrici, na Vardištu u Šerićima , Jastrebcu, Gračanici i drugim zeničkim mjesnim zajednicama, sve u ukupnoj vrijednosti od 3 miliona i 30.000 KM, istaknula je Amra Muslić Halilović, predsjednica Kluba SDA u Gradskom vijeću Zenice.
Ove godine završeno je i 80 kuća za stambeno zbrinjavenje stanovništva ranije poplavljenih područja, a među najvažnijim infrastrukturnim projektima su nastavak rekonstrukcije i izgradnje rasvjete, GGM-a i Plave vode, potom izgradnja ambulanti u Arnautima i Šerićima, stanova za romsku populaciju, te početak projekta gradnje zgrade za socijalno zbrinjavanje u Radakovu.
– Jačanje vlastite unutarstranačke strukture, osnaživanje rada gradonačelnika i gradske administracije, očuvanje stabilne većine u Gradskom vijeću, otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih, borba za čist okoliš,te poboljšanje uslova poslovanja, samo su neki od naših brojnih prioriteta do 2019. godine, istakao je Ibrahim Šišić, predsjednik Općinskog odbora SDA Zenica.   (V.J.)

Share