Novo dječije igralište

Dvorište zeničkog obdaništa Pčelica krasi novo dječije igralište čiju su izgradnju finansirale kompanije RHI i ArcelorMittal, a u povodu obilježavanja 10 godina Mitala u Bosni i Hercegovini.
Zahvaljujući vrijednoj donaciji uređen je park ,a dječacima i djevojčicama obdaništa Pčelica stvoren ambijent da svoje vrijeme provedu u bezbrižnoj igri.Direktorica odjela za odnose sa državnim institucijama ArcelorMittala ,Mirsa Tuce i predstavnik austrijske kompanije RHI ,Bernhard Longin ,
naglasili su da je igralište poklon djeci grada Zenice u povodu obilježavanja 10 godina ArcelorMittala Zenica u Bosni i Hercegovini.
Vrijednost donacije iznosi 12.500 konvertibilnih maraka ,a prema riječima direktorice Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje ,Edine Hodžić , izgradnjom igrališta ,park obdaništa Pčelica ,koji je bio potpuno devastiran ,sada postaje funkcionalan.
Ona je dodala da će igralište ,na kojem se nalaze ljuljačke ,tobogan ,klackalica i drugi rekviziti ,biti na raspolaganju i djeci iz okruženja obdaništa Pčelica.   (R.Š.)

 

pcelica c pcelica b

Share