Nova oprema na Porođajnom odjelu

Danas je u Službi za ženske bolesti,perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica priređena svečana ceremonija otvaranja novopremljene Službe.
Odgovarajući protokol o donaciji Kantonalnoj bolnici potpisan je između ZDK,Grada Zenice,Turske općine Kartepe i kompanije Howon Otomotiv.
Vrijednost donirane opreme je oko 490 hiljada eura.
Korejsko-turska kompanija Howon Otomotiv, na inicijativu turske općine Kartepe potpuno je opremila Službu za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica, donacijom čija je vrijednost procijenjena na oko 1 milion KM, a čije svečano uručenje obavljeno danas popodne .
Nabavljena je potpuno nova oprema od CT i ultrazvučnih aparata, bolničkih kreveta sa elektronskim komandama, porođajnih, operacionih stolova, ormara. Čak 52 stavke sa nekoliko stotina komada opreme stigli su tokom vikenda,uz dijagnostičke uređaje i popratnu opremu.
Na ceremoniji upriličenoj na Porođajnom odjelu, govorili su v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, premijer ZDK Miralem Galijašević.
Sa turske strane, o realizaciji donacije govorili su direktor kompanije Howon Otomotiv Džem Kurtis , načelnik turske općine Kartepe Husein Uzulmez, te turski ambasador u BiH Džihad Erginaj.
Svim učesnicima ovog projekta uručene su prigodne zahvalnice i priznanja.   (Š.B.)

 

porodjajno e porodjajno b porodjajno c porodjajno d

Share