NLM: Spasimo Željezaru Zenica!

Nezavisna lista mladih ZDK, podržava nastojanje radnika Željezare Zenica na oživljavanju nekadašnjeg simbola grada Zenice.

Proteklih dana našoj listi su se obratili radnici Željezare Zenice, sa zahtjevom za podršku u oživljavanju nekadašnjeg giganta u proizvodnji čelika. Naime radnici nisu za stečaj koji bi bio samo jedan u nizu stečaja koji su uništili velike firme u  državi. Ako želimo da se ne ponovi scenario Krivaje Zavidovići, Metalnog i mnogih drugih firmi, moramo raditi na tome da prekinemo praksu stečaja. Po ugledu na firmu “Dita”  iz Tuzle, možemo podići i Željezaru Zenica i tako spasiti radna mjesta, poručuju iz Nezavisne liste mladih ZDK.

 

Nezavisna lista mladih ZDK, podržava zahtjeve radnika Željezare Zenice i u narednom periodu u saradnji sa radnicima će raditi na konkretnim prijedlozima i ponuditi rješenja za oživljanje našeg  simbola i nekadašnjeg privrednog giganta. Mi pozivamo sve stranke koje participiraju u gradu Zenici, ZDK i FBiH, a posebno gradonačelnika grada Zenice, premijera ZDK i premijera FBiH, da se uključe i da  zajedno radimo na spašavanju ovog nekadašnjeg privrednog giganta.

 

Press služba Nezavisne liste mladih ZDK

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *