NK Čelik: Predstavljen igrački kadar

Čelnici Nogometnog kluba Čelik danas su predstavili igrački kadar za sezonu 2017/2018 u BH Telecom Premijer ligi BiH i govorili o pripremama za odigravanje I kola 23. jula, u kojem će se snage odmjeriti Fudbalski klub “Borac” Banja Luka i NK “Čelik” Zenica.

U Upravi Kluba istakli su danas da su za Čelik stigli bolji dani i da će mu ova sezona će biti prekretnica. Okosnicu ekipe sa Bilinog činiće mladi igrači, koje će predvoditi Kemal Hafizović. Danas je istaknuto kako je Čelik posljednji od svih klubova iz Premijer lige krenuo s pripremama, da nije išao na pripreme nigdje van Zenice i da je odigrao samo tri pripremne utakmice. Kada se tome doda da su klub napustili, gotovo, svi igrači iz prošle sezone, onda nije teško zaključiti da će se crno-crveni i naredne godine grčevito boriti za opstanak.

Šef stručnog štaba Kemal Hafizović dao je imena igrača s kojim ulazi u narednu sezonu Premijer lige. Zeničani će prvenstvo početi sa većinom igrača koji su iz Zenice, a koji su proteklih godina igrali za klubove u nižim rangovima. Tu su još par pojačanja iz drugih klubova, te golman Matej Marković i Germain Kouadio, kojima je šef struke oduševljen.

– Svaki dan je na treningu sve bolje i bolje. U nedjelju idemo jednom klubu, koji je možda i najjači. Iskreno ne bojim se, ne lete po zraku, bolji jesu, organizovaniji jesu, ali imamo i mi svoje adute-, kazao je, pored ostalog, za najavu utakmice protiv Borca, Kemal Hafizović, koji je u nastavku posebno pohvalio Kouadia, koji je i najzvučnije pojačanje Čelika u ovom prelaznom roku.

Igrački kadar Čelika za narednu sezonu, koji nam je prezentiran na pressu: Matej Marković, Hasanhodžić Emrah, Fikret Karajbić, Mutafa Mušija, Aleksandar Majdanac, Mahir Mehić, Armin Duvnjak, Aldin Šišić, Stefan Udovičić, Kenan Hafizović, Haris Šehić, Bernad Imamović, Elman Pašalić, Emrah Šabanović, Vedad Jaganjac, Muhamed Dehić, Hrustan Kadrić, Hanan Adilović, Tarik Adilović, Anes Duraković, Dino Jurković i German Kuoadio.

Trenutni igrački kadar ne može ponuditi mnogo toga, osim želje i borbe da se dokažu u crno-crvenom dresu. Ako je u čemu majstor sadašnji Šef struke to je onda otkrivanje i forsiranje mladih igrača u prvom timu. Sezona za Zeničane će sigurno biti teška, ali očekuje se da na kraju izbore opstanak, te da afirmišu nekoliko mlađih igrača, koje bi eventualno na kraju sezone mogli unovčiti.

Predsjednik Kluba, Jasmin Memišević, kaže da igrački kadar još nije definitivno kompletiran, potajno se nadaju da uz pomoć nekih sponzora mogu dovesti Aidina Mahmutovića na Bilino Polje. Velika je vjerovatnoća da naredne sezone u crno-crvenom dresu neće igrati ni Dilaver, Smriko, Salčinović i Regoje, jer nisu postigli sporazum s Upravom kluba. Hećo je napustio klub u prešao u Rudar Kakanj. Kouadio i Marković još nisu registrovani, ali se Memišević nada da će to biti ubrzo.

Sve u svemu trenutni igrački kadar ne može ponuditi mnogo toga, osim želje i borbe da se dokažu u crno-crvenom dresu. Istakao je i pritisak Nadzornog odbora na rad Uprave i da oni nisu u mogučnosti odmah odgovarati na njihove dopise, jer se ovih dana rješavaju ugovori sa igračima i drugi tekući poslovi, a prvenstvo je na pragu. Memišević je pohvalio i podršku Grada na čelu sa Gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, kao i najnoviju u vezi otpisa duga Čeliku iz četiri javna preduzeća.

Utakmica FK Borac- NK Čelik na rasporedu je u nedjelju 23.jula 2017.godine u 20,30 sati na gradskom stadionu u Banja Luci.

 

Tekst i foto: E. Imamović

Share