NK Čelik: Krivična prijava protiv Selvedina Šatorovića

Upravni odbor NK Čelik Zenica u proteklom periodu održao je nekoliko sastanaka sa timom pravnika, te pregledavao neke od ugovora potpisanih u prethodnom periodu. Ustanovljen je niz neregularnosti koje bi mogle ići u korist našeg kluba. Naime, s pravne strane gledajući, nekoliko spornih ugovora bi mogli biti poništeni, a protiv odgovornih osoba pokrenuta je krivična prijava, saopšteno je iz NK Čelik.

Upravni odbor NK Čelik, na čelu sa predsjednikom Jasminom Memiševićem, podnio je krivičnu prijavu protiv Selvedina Šatorovića, privremenog predsjednika prelaznog Upravnog odbora našeg kluba. 11. maja, prijavljeni je iskoristio svoj službeni položaj na način da je prekoračio granice svojih ovlaštenja definisane Statutom kluba, jer je potpisao Sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja u ime kluba sa Emirom Jusićem, u vrijednosti 44.050,00 KM, te Fenanom Salčinovićem u vrijednosti 33.000,00 KM. Šatorović se također tereti i za lažno predstavljanje kao zastupnik kluba prema trećim licima, te potpisivanje ugovora o korištenju parkinga sa privrednim društvom „Trange Frange“ doo Zenica. Pored navedenih radnji, postoji osnov sumnje da je prijavljeni donosio odluke o isplati premija igračima bez prethodne obaveze saglasnosti Nadzornog odbora, te da nije uradio obaveznu reviziju poslovanja iz člana 72. Statuta kluba, saopšteno je iz Nogometnog kluba Čelik.

U cilju dokazivanja izvršenja krivičnih djela, Upravni odbor NK Čelik Zenica i predsjednik kluba, predložili su izuzimanje originalne dokumentacije koja se nalazi u klubu, a čije kopije se dostavljaju uz prijavu, te saslušanje svjedoka: Adnan Nuhagić, Amra Karapandžić, Emir Jusić, Fenan Salčinović, Borka Suvajac i drugi po potrebi.

Share