Nezadovoljstvo rješenjem za kanalizaciju

U naselju Donji Vranduk koje pripada Mjesnoj zaajednici Koprivna u toku je realizacija projekta izgradnje fekalne kanalizacije,vrijednog oko 30 hiljada konvertibilnih maraka.
Polovinu sredstava osigurala je Elektroprivreda BiH po Programu prijateljskog okruženja a drugu polovinu Gradska uprava putem Federalnog eko fonda,izjavio je za RTV Zenica Nurudin Imamović,predsjednik Mjesne zajednice Koprivna.
-No,na terenu je dosta nepoznanica i ljudi su s pravom nezadovoljni jer nisu na vrijeme upoznati o samom projektu,odnosno trasi,istakao je Imamović.
Mještani su u svemu izloženi i dodatnim troškovima,na saniranju oštećenja oko stambenih objekata.
Prema riječima Imamovića sam projekat nije sporan ali nedostaje bolja koordinacija na relaciji mještani-mjesna zajednica i nadležna gradska služba.
U Službi za komunalne poslove ističu da se sve radi po projektu,te da postoji odgovarajuća dozvola za građenje. Edin Bijedić,šef Odsjeka za vodoprivredu Gradske uprave naglašava, da je ranije dobijena saglasnost Mjesne zajednice,odnosno mještana,te da je odabrano prihvatljivo tehničko rješenje.   (Š.B.)

 

d vranduk c d vranduk b

Share