Nakon poraza protiv Viteza Kemal Hafizović podnio ostavku

Komšijski duel koji je ujedno bio i derbi začelja 8. kola BH Telekom premijer lige pripao je ekipi Viteza koji su slavili sa 2:0 protiv Čelika. Bila je ovo prva ovosezonska pobjeda Viteza, dok je nakon ove utakmice trener Kemal Hafizović podnio ostavku na mjesto trenera. Golove za Vitez postigli su Brekalo u 21’ i Zukić u 48 minuti. Čelik je igrao u sastavu: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Duvnjak, Salčinović, Kadrić, Mehić, Šišić, Ćemalović, Duraković.

Kako je prenio portal sport.sport.ba trener Čelika, Kemal Hafizović nakon utakmice između ostalog izjavio je slijedeće: – Borio sam se kao lav i odgovornost preuzimam na sebe. Ne treba nikoga kriviti, znao sam s kakvim igračima raspolažem, njih pola od ovog sadašnjeg kadra ne bi igrala ni u drugoj ligi, a kamoli Premijer ligi. Ne tražim drugog krivca, došao sam radi navijača i kluba, ali eto nije moglo bolje. Nadam se da će mojim odlaskom stvari krenuti na bolje, – kazao je Hafizović nakon poraza od Viteza.

Čelik nakon osam kola ima četiri osvojena boda i nalazi se na posljednjem mjestu. U narednom 9. kolu Čelik će ugostiti ekipu Goška. (M.P.)

Share