Najava boljih dana za Metalno

Nakon skoro dvomjesečne obustave rada, radnici Metalnog su proteklih dana odlučili da se vrate na svoja radna mjesta. Ispunjenje ključnog zahtjeva,isplate dvije zaostale plate,moglo bi se desiti narednih dana,a dodatni optimizam za izlazak iz krize donosi i potvrda da su ugovoreni značajni poslovi za tekuću godinu. Očekuju se i sredstva od prodaje benzinske pumpe.
Nakon današnjeg višesatnog sastanka Uprave, Nadzornog odbora i Sindikata Metalnog,članovi Nadzornog odbora, Alen Murguz i Hamdija Lipovača,nisu imali vremena za komentar stanja u preduzeću.
S druge strane u Sindikatu,kako ističe Mensud Šabić, očekuju bolje dane i isplatu dugujućih plata.
Preduzeće Metalno izaći će iz teškoća ukoliko se radnici budu dugačije odnosili prema radnim obavezama,izjavio je za naš program direktor preduzeća.Pri tom podsjeća da su neki ugovori propali.
Prema riječima Šišića za ovu godinu su ugovoreni višemilionski poslovi,ali je veoma važno da uposlenici shvate da samo radom mogu do isplate zaostalih i budućih plata.
Naznaku boljih dana za ovo preduzeće,potvrđuje i najava skore prodaje benzinske pumpe,čime bi se omogućilo izmirenje dugovanja prema radnicima.   (Š.B.)

 

met febr c met febr b

Share