Memorijalni turnir vatrogasaca “Munir Pojskić i Sanel Vrankić”

Deseti memorijalni turnir vatrogasaca Munir Pojskić i Sanel Vrankić, nazvan u spomen na hrabrost, na zadatku poginulih, zeničkih vatrogasaca, održan je danas u Sportskoj dvorani na Bilmišću pod pokroviteljstvom Grada Zenice. Povod za sportska takmičenja bh. i vatrogasaca iz zemalja regiona, su Dani vatrogastva, koji početkom oktobra svake godine u Zenici okupe na stotine vatrogasaca iz BiH i nekoliko zemalja Evrope. – Druženje sa Mađarima najdraže je našim DVD-ovcima, jer su oni dugogodišnji prijatelji s kojima se često viđamo. Zbog nesreće koja ih je nedavno zadesila, u kojoj su izgubili nekoliko svojih kolega, ovoga puta nažalost nisu nam se mogli pridružiti, – kaže Ibrahim Serdarević, predsjednik zeničkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

DVD Zenica osnovano je 1900. godine i od tada je angažovalo na stotine volontera i volonterki, koji su u ovoj jedinici kovali zanat. Trenutno broji 50 redovnih članova, a isto toliko je pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade u Zenici.

– Vatrogastvo u Zenici očekuju bolji dani, radimo na profesionalizaciji i daljem opremanju zeničke brigade, kako bismo što spremnije odgovorili i najsloženijim zadacima, – istakao je Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu, koji je današnji turnir proglasio otvorenim.

Prvo mjesto na Međunarodnom memorijalnom turniru u malom fudbalu vatrogasaca “Munir Pojskić i Vranić Sanel” u Zenici, osvojila je ekipa Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. (S.S.)

 

 

 

 

 

 

Share