MUP ZDK: Aktivnosti na pronalasku Amara Kozlića

Danas će biti poduzimane aktivnosti pretrage korita rijeke Lašve s ciljem pronalaska lica K.A., za kojim se intenzivno tragalo i za kojeg se sumnja da je vozilom sletilo u rijeku Lašvu, u februaru mjesecu ove godine, saopštila je Aldina Ahmić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Na mjesto gdje je u nesreći došlo do slijetanja vozila, danas su upućeni timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji zajedno sa policijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona vršiti pretragu, a ronilački tim, tim sa čamcima i tim za pretragu terena Specijalne policijske jedinice, od jutros u 10 sati, nastavljaju  sa detaljnom pretragom obala i korita rijeka Lašve i Bosne.

Tijela dvojice mladića koji su krajem februara ove godine nestali nakon povratka iz diskoteke u Vitezu, pronađena su u automobilu koji je izvučen iz rijeke Lašve. Pretragom terena i korita Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, na lokalitetu restorana Olimpik, izvukli su automobil ‘audi’, registracijskih oznaka E42-K-948, koji su koristili Amar Kozlić, Harun Delić i Almen Begović. Tijelo trećeg nastradalog mladića, Amara Kozlića, još nije pronađeno.

Share