Moguće preslaganje političke scene

Najava da će u Federalnoj vladi ministre Demokratske fronte zamijeniti kandidati Saveza za bolju budućnost,trenutno se ne odražava na rad Vlade Zeničko dobojskog kantona. Vlada Kantona radi u stabilnim političkim prilikama,a eventualna promjena donijela bi mali zastoj,izjavio je premijer Miralem Galijašević u svojstvu predsjednika Kantonalnog odbora SDA.
Vlada Zeničko dobojskog kantona trenutno radi u stabilnim političkim prilikama pri čemu do sada nijedna odluka nije donesena preglasavanjem,ukazao je Galijašević.
U Vladi ZDK od aprila prošle godine rade ministri SDA,DF i HDZ-a.
Na pitanje može li eventualna promjena većine,koja se najavljuje na federalnom nivou,ulaskom SBB-a,donijeti zastoj u radu Vlade,Galijašević je odgovorio potvrdno.
-Moguće preslaganje političke scene u određenoj mjeri bi značilo mali zastoj,što bi bilo nepovoljno u periodu kada se pripremaju programi za narednu godinu kao i projekcije budžeta,pojasnio je Galijašević.
U Kantonalnom odboru Demokratske fronte,prema riječima predsjednice Alme Kratine ne žele se opterećivati oko mogućih promjena izvršne vlasti u Kantonu.
-Odgovorno smo ušli u vlast i tako se i ponašamo sve dok djeluje aktuelna parlamentarna većina,kazala je Kratina. Dodala je, da o promjenama odlučuju neki drugi.
Kantonalni odbor SBB ZDK se ponaša u skladu sa instrukcijama stranačkog vrha,a Glavni odbor je podržao aktuelne pregovore SDA i SBB-a,izjavila je Nermina Krzić,predsjednica SBB u ZDK.
-SBB ima kvalitetne kadrove i može odgovoriti potrebi stvaranja nove izvršne vlasti u ZDK,ako do nje dođe,kazala je Krzić.   (Š.B.)

Share