Mladost (Kakanj) -Čelik 2:1

Nogometaši Mladosti i Čelika u srijedu su pred oko 1.000 gledalaca u Doboju kod Kaknja odigrali dobru utakmicu u kojoj su na kraju zasluženo slavili domaći nogometaši. Bilo je 2:1 za novog premijerligaša za kojeg su pogađali Haris Dilaver u 2. i Aladin Isaković u 43. minuti. Pogodak za Čelik postigao je Vernes Selimović u 12. minuti. Veliki broj gledalaca među kojim je bio i dobar dio navijača Čelika, vidio je odličnu utakmicu, posebno u 1. poluvremenu kada je ritam igre bio izrazito visok, a viđena su i tri pogotka. Odbrana Čelik slabo je reagovala u 2. minuti, kada Mirza Rizvanović ubacuje sa desne strane, golgeter kakav je Haris Dilaver nije propustio priliku da savlada nemoćnog Adija Adilovića. Čelik se brzo konsolidovao, prijetio je preko Marina Popovića i Mahira Karića. Deset minuta kasnije stiglo je poravnanja. Nakon udarca iz kornera, lopta se odbila do Vernesa Selimovića. Po mišljenju domaćih igrača i dobrog dijela publike, napadač Čelika igrao je loptu rukom, međutim sudija Kapo se nije oglasio, pa je Selimović pogodio za 1:1. Igralo se otvoreno i u nastavku. Redale su se prilike ali se rezultata nije mijenjao do 43. minute kada Aladin Isaković nakon ubacivanja lope iz auta, glavom pogađa mrežu Čelika. Najbolju priliku u nastavku propustio je Selimović čiji je udarac sa 7 metara odbranio Salih Hinović. Treneri Boris Pavić i Ibro Rahimić dali su priliku velikom broju igrača, pa je tempo opao. Posebno je slabo reagovala “klupa” Čelika koja se “rasula” po terenu, pa je šef struke Boris Pavić nakon utakmice opravdano bio nezadovoljan, dodavši kako je i ovaj susret pokazao da su Čeliku prijeko potrebna dva klasna pojačanja. S druge strane, Ibro Rahimić i njegov saradnik Nermin Šabić mogu biti nešto zadovoljniji. Imaju veliki broj novih nogometaša, među kojim su u Mehmedalija Čović, Edin Husić, Delić, Mahmić, Hadžić… pa će im sigurno trebati još vremena da se uigraju i podignu fizičku spremu. Čelik u subotu putuje na Zlatbor gdje će odigrati tri kontrolne utakmice, dok će Mladost za par dana igrati novu test utakmicu.

MLADOST DK – ČELIK 2:1 (2:1)

Stadion NK Mladost. Gledalaca oko 1.000. Sudija: Samir Kapo. Pomoćnici: Pločo i Musić (svi Kakanj).

STRIJELCI: 1:0 Dilaver (2), 1:1 Selimović (12), 2:1 Isaković (43).

MLADOST:  Hadžić, Rizvanović, Delić, Čović, Musić, Hasić, Husić, Isaković, Kovač, Šišić, Dilaver. Trener: Ibro Rahimić. Još su igrali: Hinović, Kulović, Gačan, A. Husić, Alagić, Mahmić, Durmić.

ČELIK: Adilović, Bureković, Kojić, Kazazić, Jusić, Bajraktarević, M. Popović, Selimović, Hećo, Karić, Dedić. Trener: Boris Pavić. Još su igrali: Bukvić, G. Popović, Dž. Huseinspahić, Grahovac, Duraković, Dujmović, Barać, Oglečevac, Šabanović.  

 

 (sportzdk.ba)

 

Share