Mehmed Begovac novi trener RK Čelik

Nastavak Premijer rukometne lige BIH planiran je za 29. januar kada su na programu utakmice 16.kola.Zenički Čelik u drugom dijelu starta sa petog mjesta i sa 24 poena.Uz domaće prvenstvo zeničkog premijer ligaša očekuje i nastup u osmini finala EHF Čelendžer kupa protiv švicarskog Wacker Thuna.Još sredinom prošlog mjeseca uprava je otkazala saradnju sa trenerom Senadom Skopljaka,a danas je za novog šefa stručnog štaba imenovala Mehmeda Begovca, dugogodišnjeg igrača i trenera.
Do 10 januara traje prelazni rok za rukometaše a već sada je izvjesno da će ekipa doživjeti promjene.Čelik je ranije napustio Derviš Birdahić koji će obući dres sarajevske Bosne.Zbog povrede od aktivnog igranja oprostio se Aldin Mehinović.U Krivaju se vratio Eldar Mehić, dok je odlazak najavio i lijevi bek Semir Memić.Iz Tešnja u Čelik se ponovo vraća mladi golman Ajdin Tufekčić.Dres Čelika u nastavku sezone nosiće još jedno pojačanje čije ime u upravi nisu mogli otkriti.
Do početka prvenstva ekipa zeničkog premijer ligaša treniraće dva puta dnevno u Areni Zenica a u planu je i odigravanje prijateljskih susreta.U prvom kolu proljetnog dijela premijer lige rukometaši Čelika ugostiće Igmana iz Hadžića.   (M.P)

Share