Košarkašice Čelika savladale Al Nasr iz Dubaija

Od kada se igra ženska košarka u Zenici, ovaj grad je uvijek obilovao vrhunskim talentima. Dokaz tome jeste činjenica da su u skoro svim reprezentativnim selekcijama okosnicu tima činile upravo igračice iz Zenice. Da tog talenta nije nestalo potvrđuje i trenutna ekipa košarkaškog ženskog kluba Čelik. Naime, mlada ekipa ovog kluba, koju sačinjavaju uglavnom kadetkinje i juniorke, odigrala je prijateljski meč na Ilidži sa ekipom Al Nasr iz Dubaija. Iako su igrale protiv seniorske ekipe, mlada ekipa Čelika slavila je pobjedu rezultatom 63:61. Pobjeda u ovom meču je pravi mali podvig  s obzirom da je ekipa Čelika u kompletnom sastavu trenirala svega nekoliko dana. Zeničanke su do pobjede predvodile Zerina Čičak sa 16, Eni Nizamić sa 13, Hena Spahić sa 11, a u listu srijelaca još su se upisale Sara Bajramović sa 9, Farah Đuherić sa 6, te Ajla Selimović i Ajša Mulić sa po 4 poena. Za ekipu Čelika u ovom susretu još su nastupile Melisa Horić, Ena Jovanović, Nikolija Jefić, Almedina Ahmić i Hana Halilović. U ekipi Al Nasr po broju postignutih poena istakle su se Tasić sa 35 i Anitra sa 15 poena. 
Ekipa iz Dubaija je na turneji u Bosni i Hercegovini i izrazile su želju da odigraju prijateljsku utakmicu sa najuspješnijim BH klubom u ženskoj košarci u posljednjih nekoliko godina. S druge strane, ekipi Čelika je trebala jedna kvalitetna provjera kako bi stručni štab stekao uvid u igrački kadar sa kojim trenutno raspolaže. Po prikazanom, ekipa Čelika je sastavljena od izrazito talentovanih košarkašica pred kojima je svijetla budućnost. 
Nakon ovog prijateljskog meča, ekipa Čelika nastavlja pripreme na Ligu mladih u kojoj će nastupati tri selekcije, pionirke, kadetkinje i juniorke. 

Nema sumnje da će već u ovoj sezoni Čelik igrati zapaženu ulogu u Ligi mladih košarkaškog Saveza BIH.
KŽK Čelik
Share