Košarkašice Čelika protiv Trešnjevke

Utakmicom protiv Trešnjevke 2009 iz Zagreba, košarkašice Čelika večeras počinju novu sezonu. Tokom ljeta ekipa je doživjela dosta promjena u igračkom kadru, ali bez obzira na to u Čeliku su uvjreni da mogu i ove sezone biti dostojan protivnik svim ekipama. Govoreći o utakmici prvog kola prtiv Trešnjevke 2009 iz Zagreba šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman je rekao da njegova ekipa u ovu utakmicu ulazi sa imperativom pobjede. „U proteklom periodu smo imali kadrovskih probelma odnosno sitnih povreda tako da nismo niti jednu utakmicu odigrali kompletni, pa nismo sigurni gdje smo, ali ćemo se dobro pripremiti i svi koji budu konkurisali za 12 očekujem da će dati sve od sebe i iskoristiti svoju priliku i svoju šansu i da će publika imati šta da vidi“, zaključio je Kecman.
Igračica Aldijana Iriškić kaže da je pripremni period protekao u dobrom radu i da spremno dočekuju prvo kolo. „Nadam se da ćemo u utakmicu ući skoncentrisano, spremni smo dovoljno da ovu utakmicu odradimo kako treba i pobjedimo“.
Novo ime u dresu Čelika je reprezentativka Tamara Kapor koja je istakla da poznaje neke od igračica i trenera i da joj nije bio problem da se uklopi. „Protiv Trešnjevke ćemo dati sve od sebe i očekujem što bolji početak nove sezone“, zaključila je Kapor.
Utakmica 1.kola Međunarodne regionalne lige između košarkašica Čelika i Trešnjevke igra se u srijedu, 7.oktobra u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati.   (KŽK Čelik)

Share