KO DF ZDK-Obilježavanje dvije godine rada

Kantonalni odbor Demokratske fronte-Željko Komšić ZDK obilježava dvije godine rada.Prilika da se ocijeni rad u proteklom periodu ,izborni rezultat ,kao i rezimiraju postizborni pregovori i odluka da stranka bude dio vladajuće koalicije na svim nivoima vlasti.
Protekle dvije godine rada ocijenjene su kao turbulentan period. Predsjednica kantonalnog odbora Demokratske fronte-Željko Komšić ,Alma Kratina ,naglašava da je i pored toga zadobijeno povjerenje velikog broja birača koji su prepoznali ,a na općim izborima i podržali programske ciljeve stranke.
Na plećima stranke sada je velika odgovornost ,a odluka da participiraju u vlasti ponukana je upravo time što je dobijena podrška građana i što samo na taj način mogu učestvovati u donošenju odluka koje će poboljšati život svih građana u BiH ,kaže Alma Kratina.
Članica Predsjedništva stranke ,Mensura Beganović ,istakla je da je prvi postizborni uspjeh sprečavanje destrukcije BiH od strane HDZ-a i SNSD-a ,te otkočenje mehanizma uknjižbe vojne imovine čime je otvoren put BiH ka NATO savezu.Prioritet prioriteta ,kaže Mensura Beganović ,jeste stvaranje povoljnijeg ambijenta za ekonomski oporavak u BiH.
U Demokratskoj fronti-Željko Komšić svjesni su trenutne pozicije i odgovornosti koju imaju prema svim građanima koji svoj glas dali upravo njima.
Poručuju da ih neće iznevjeriti ,odnosno ,da su spremni da se povuku sa svih nivoa vlasti ukoliko ocijene da se koalicioni partneri ne pridržavaju postignutog dogovora. (R.Š)

 

df logo

Share