Kasumović razgovarao sa policijskim komesarom

Danas je gradonačelnik Fuad Kasumović održao radni sastanak sa policijskim komesarom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semirom Šutom.
Sastanku su prisustvovali i saradnici Ureda policijskog komesara, načelnik PU I Admir Gazić te komandiri Policijskih stanica Centar, Crkvice i Nemila.
Razgovarali su o stanju sigurnosti na području Grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona, kao i unapređenju saradnje policije i Grada Zenice.
Gradonačelnik Kasumović je zahvalio na dosadašnjim aktivnostima i angažmanu Policijskog komesara i policijskih stanica te postignutim rezultatima u oblasti sigurnosti građana Zenice i njihove imovine.
– Pohvalio bih rad policijskih struktura koje djeluju na podrućju Grada Zenice, gdje smo u proteklih nekoliko mjeseci bili svjedoci uspješno realizovanih aktivnosti na osiguranju više javnih skupova u našem gradu.Između ostalih je proslava Nove godine na otvorenom.U istom periodu uspješno je rasvijetljeno više krivičnih djela, što doprinosi većoj sigurnosti naših građanima “- kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.
Također je istakao da policijske strukture imaju punu podršku Gradske uprave u narednim planskim aktivnostima.

(zenica.ba)

 

Share