Kasumović o Čeliku i kladionicama

– Sa upravom Nogometnog kluba Čelik, stvar sa izmirivanjem duga, potrebnog za dobijanje licence danas je završena, – izjavio je na press konferenciji gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su određena sredstva Nogometnom klubu Čelik, a za dio koji nedostaje, Kasumović je ustvrdio da će biti na vrijeme izmiren.

– Gradska uprava neće se uplitati u rad kluba, ali od Čelika tražim da pod hitno izabere legitimnu upravu, koja će napraviti plan o tome šta dalje u spašavanju zeničkog premijerligaša i Grad će im pomoći,- kazao je Kasumović.

Na današnjoj press konferenciji, gradonačelnik Zenice još jednom je pozvao premijera Zeničko-dobojskog kantona da javnosti pojasni zašto insistira na tome da se ispita ustavnost gradske odluke o komunalnim taksama, izrazivši sumnju da u slučaju kladionica i pokušaja da se spriječi namjera Grada Zenice da si oporezivanjem kladioničara pribavi značajan iznos koji se mjeri desetinama miliona maraka, postoji sprega između politike i organizovanog kriminala.

Kasumović je spinovanjem označio napise u medijima o tome da će Zenica s kamatama morati vratiti svaku marku koju naplati po spornoj Odluci o komunalnim taksama. Uvjeren je da novac naplaćen od kladionica po ovom osnovu Zenica neće morati vraćati, te da se presude Ustavnog suda ne primjenjuju retroaktivno, kako je to dokazano u slučaju četiri godine dugog sudskog spora između Opštine Kakanj i Premijer kladionica.  (S.S.)

 

Share