Kasumović: Gradsku upravu ćemo podmladiti!

Ugovor o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme od godinu dana, danas su, u velikoj sali Gradskog vijeća, potpisala 43 volontera, nezaposlene mlade osobe sa VSS stručnom spremom.

-Na javni poziv, kojeg je objavila Zenička razvojna agencija ZEDA prijavilo se više stotina mladih, a nakon obavljenih intervjua, koje je vodila stručna komisija, odabrani su oni najbolji, bez obzira na starančku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, istakao je danas na ceremoniji potpisivanja Ugovora gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

– Morate biti hrabri i odlučni, pecite zanat i zaboravite na bilo kakve stranačke ideologije, a ja vam obećavam da će većina vas, u zavisnosti kako se pokažete i nakon godinu dana ostati raditi u ovoj gradskoj upravi, koju trebamo podmladiti novim i stručnim kadrovima, poručio je volonterima gradonačelnik Kasumović.

Inače, Grad Zenica će ove godine, kao što je to bio slućaj danas, mladim nezaposlenim osobamna sa VSS stručnom spremom, omogućiti da steknu prvo radno iskustvo, kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. (V.J.)

 

 

 

Share