Potvrđena presuda Općinskog suda za slučaj Senaida Begića

Kantonalni sud u Zenici je potvrdio presudu Općinskog suda Zenica iz novembra mjeseca prošle godine, kojom se bivši direktor ZZO ZDK Senaid Begić u roku od 15 dana treba vratiti na posao.

Podsjećamo, Begić koji je izuzetno uspješno u toku četiri godine mandata vodio ZZO ZDK je po isteku mandata umjesto da po osnovu Ugovora o radu bude raspoređen u Stručnoj službi zavoda, od tadašnjeg v.d.direktora Dževada Hamzića dobio, kako se to presudom sudova ispostavilo, nezakonit otkaz. Otkaz je uslijedio dok je Begić bio na bolovanju i to u subotu na neradni dan.

19 mjeseci trajala je pravna borba i dokazivanje nezakonitosti učinjene od strane tadašnjeg v.d.direktora Dževada Hamzića. Prva presuda Općinskog suda Zenica koja je donesena u novembru 2016.g.nije bila dovoljna ni sadašnjoj direktorici ZZO Mirzeti Subašić da Begića vrati na posao, pa je početkom decembra uložena žalba Kantonalnom sudu Zenica koja je ovih dana dobila svoj konačan epilog: “Žalba ZZO ZDK se odbija kao neosnovana i prvostepena presuda Općinskog suda se prihvata u potpunosti”. (Visoko.co.ba)

 

 

 

 

 

Share