Kadeti Škole rukometa Čelik Junior na kupu u Luksemburgu

Kadeti škole rukometa ”Čelik Junior” dobili su pozivnicu za učešće na najjačem europskom kupu za mlade.Riječ je o elitnom rukometnom takmičenju za kadete, koje se već 32 godine održava u Luksemburgu.

Na takmičenju će učestvovati deset ekipa iz devet različitih zemalja, a redom to su prvaci Austrije, Estonije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Rumunije, Švicarske, viceprvak Francuske, Srbije, te trenutno prvoplasirana ekipe Bosne i Hercegovine, odnosno škola rukometa ”Čelik Junior”.Kadeti popularne zeničke škole rukometa ”Čelik Junior” neće imati nimalo lagan zadatak. Naime, u vrlo jakoj grupi gdje ih očekuju Tallas iz Estonije, Fivers Wien iz Austrije, Trembley-en-France iz Francuske, te HB Dideleng iz Luksemburga, potrebno je izboriti jedno od prva dva mjesta i tako se plasirati u završnicu kupa.

Mladi Zeničani će u Luksemburgu boraviti pet dana, od 13. – 17. aprila, a prva utakmice ih očekuje 15. aprila i to protiv starih rivala, ekipe FIVERS Wien, prvaka Austrije. Istog dana, u večernjem terminu, odigrat će i utakmice protiv Trembley-en-France, prvaka Francuske, te HC Tallas, prvaka Estonije.   (M.P.)

Share