Juniori Sarajeva preokretom do pobjede nad Čelikom u Zenici

Ovog vikenda na rasporedu su bile i utakmice u omladinskim selekcijama Premijer lige. U okviru 10.kola juniori Čelika u Zenici su dočekali vršnjake iz Sarajeva, koji su u ovaj duel ušli kao veliki favoriti, a to su na kraju i opravdali, te su slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Zeničani su ipak iznenadili goste na početku utakmice, imali su crno-crveni nekoliko šansi, a gol za vodstvo izabranici trenera Pavleta Skočibušića postigli su u 28.minuti a strijelac je bio Anes Šuvalić. Nakon gola domaćina, gostujući trener Dženan Usčuplić bio je veoma ljut, a očito da su njegovi savjeti urodili plodom, tako da su gosti izjednačili na 1:1 u 33.minuti, strijelac je bio Sanin Klarić. Nisu se bordo momci zaustavili na tome, te su krenuli još odlučnije prema golu Zeničana. Do novog gola, te rezultatskog preokreta na 1:2 dolaze u 41. minuti, a strijelac je bio brzonogi desni bočni Ševkija Resić. To je bio ujedno i rezultat prvog dijela utakmice.

U drugom poluvremenu obje ekipe su djelovale dosta trome i umorne, posebno Sarajevo, čiji je nekoliko igrača ove sedmice igralo svoje utakmice za juniorsku reprezentaciju BiH protiv selekcije Makedonije. Iako je posljednjih 12 minuta utakmice gostujući sastav ostao bez Halida Šabanovića, koji je dobio crveni karton, Juniori Sarajeva na kraju sačuvali su vodstvo, te slavili rezultatom 1:2.

Čelik-Sarajevo 1:2 (Šuvalić-Klarić, Resić)

Čelik: Begić, Popović, Sivac, Mujak, Kulovac, Skopljak, Milanović, Žuna, Šuvalić, Bašić, Kalabić. Trener: Pavle Skočibušić.

Sarajevo:Demirović, Bešić, Kurdić, Resić, Salčin, Klarić, Šabanović, Jašarević, Mustafić, Ragipović, Rondić. Trener: Dženan Usčuplić. (Sport ZDK)

Share