Jedna od najboljih navijačih skupina: “Robijaši” slave 29. rođendan

Ne postoji mnogo veza koje su tako nesebično iskovane kao one između navijača i njegovog kluba. U tom transferu snage i ljubavi od jedinki koje djeluju kao jedno tijelo stvara se energija koja se prenosi na teren i djeluje na one na njemu i oko njega da može još jače i još bolje, da mora bolje. Tako je i sa Čelikom i njegovim “Robijašima”, vječno okovanim za svoj klub i u borbi za sretno Bilino.

Kako je naš Čelik 16. juna proslavio 72 godine, danas 19. novembra “Robijaši” slave svojih 29 – protkanih lijepim sjećanjima, ostvarenim životnim prijateljstvima i još većim pobjedama. Nije malo, ali je još uvijek dovoljno malo da želimo još više u narednim decenijama – nove generacije zaražene crno-crvenom bojom, na punom jugu najljepšeg stadiona u domovini i čvrsto u gardu za svoj klub i grad.

Čelikovi “Robijaši” su zajedno s nama u borbi za jedan novi i bolji Čelik, te su kao takvi primjer i prethodnica borbe za svoj klub – čvrsto i odlučno do još jedne pobjede! Jug može nekad biti prazan, ali njihova srca nisu!

Naši “Robijaši”, želimo vam od srca, gradski i muški – sretan rođendan! ‪#‎Robija28‬‪#‎zacelik‬

Share