Izabrano novo rukovodstvo Udruženja poslodavaca Zenice

Udruženje poslodavaca Zenice izabralo je danas svoje novo rukovodstvo i razmatralo izvještaje o radu i poslovanju u prethodne dvije godine. Glavni zadatak novog rukovodstva, na čelu sa danas izabranom predsjednicom Upravnog odbora, Senaidom Turkić, biće jačanje pozicije Udruženja u socijalnom dijalogu, prvenstveno kroz omasovljenje članstva, s ciljem poboljšanja privrednog ambijenta i životnog standarda Zeničana.

– Može se reći da će nam prvi prioritet biti rješavanje problema plaćanja KGZ-a i UGZ-a, parafiskalnih nameta, kojima su neopravdano opterećeni privredni subjekti. U tom pogledu moramo naći sagovornike u Gradskoj upravi, – ističe Turkić.

U Zenici trenutno djeluju dva udruženja privrednika. Drugo je gradska grupacija, koja je uključena u rad Udruženja poslodavaca na nivou Federacije BiH.

– Naši problemi i interesi su isti. Kako bismo agresivnije nastupali u ostvarenju zajedničkih ciljeva, logično je da se ujedinimo, – predlaže potpredsjednik Skupštine Grupacije poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona, Vladimir Franjić.

Razgovori o ujedinjenju ova dva udruženja, radi jačanja pozicije poslodavaca u socijalnom dijalogu već su počeli. Problematično je jedino različito viđenje modela po kojem će ono biti obavljeno.

Na današnjoj sjednici, Skupština Udruženja poslodavaca Zenice, birala je nove članove u upravna tijela, koji će udruženje voditi naredne dvije godine, Plan rada i Finansijski plan za 2017. godinu. Za predsjednika Skupštine izabran je zenički privrednik, Mladen Perić.  (S.S.)

 

 

 

Share