GV Zenica-Usvojen Prijedlog budžeta

Gradsko vijeće Zenice usvojilo je na današnjoj sjednici Prijedlog budžeta za 2016.godinu u iznosu od 37.140.000 konvertibilnih maraka.Prema riječima pomoćnika gradonačelnika za budžet i finansije ,Dževada Selimovića ,planirani prihodi su realni i bez obzira na činjenicu da naredne godine na naplatu dolazi 2 miliona i 500.000 konvertibilnih maraka,može se smatrati razvojnim.
Na početku sjednice gradski vijećnici usvojili su zaključak po kojem se gradonačelniku Zenice,Husejinu Smajloviću,daje saglasnost da prati rokove vezane za izdavanje okolinskih dozvola za kompaniju ArcelorMittal Zenica i da po potrebi pokrene upravni spor prema Federalnom ministarstvu za zaštitu okoliša.
U nastavku sjednice usvojen je Nacrt programa rada gradskog vijeća Zenica za period 1. januar-31.decembar 2016.godine.Izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva na području Grada u 2014.godini vijećnici su jednoglasno prihvatili,dok su određene primjedbe upućene predlagaču informacije o Azilu za napuštene životinje.Naime ,jednom broju vijećnika sporno je što je upravljanje azilom dodijeljeno preduzeću „Alba“,bez provođenja tenderske procedure.  (R.Š)

 

vijece c vijece b

Share